Noul Cod rutier intră în vigoare pe 12 octombrie și aduce câteva schimbări importante pentru șoferi. Iată care sunt greșelile care vor fi aspru pedepsite de acum înainte.

Citește și:

Falsa amendă pentru parcare, metoda nouă de înșelăciune în Capitală

Un consilier PSD care conducea băut refuză să fie amendat: „Încerci cu mine de-astea?!”

Modificările care au fost aduse în luna august Codului rutier (regăsit în Ordonanța nr. 11/2019) se vor aplica începând cu data de 12 octombrie 2019 și vin cu restricții suplimentare atât șoferilor, cât și bicicliștilor și utilizatorilor de trotinetă. Dintre toate, poate cea mai importantă noutate privește folosirea telefonului.

Care este amenda pentru folosirea telefonului?

În clasa a III-a de sancțiuni se menționează acum contravenția privind folosirea telefonului în timpul deplasării, astfel: „constituie contravenție ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Regula este valabilă și dacă vehiculul staționează pe un drum public (ex: când stai la semafor) și se pedepsește cu 6 până la 8 puncte-amendă (adică 870-1.160 de lei) și patru puncte de penalizare. Atât șoferii cât și…

Citeste continuarea Aici