După curse în județele Argeș, Arad și Bacău, prima jumătate a sezonului 2019 a Campionatului Național de Raliuri se încheie în centrul țării, în județul Harghita. Raliul Perla Harghitei se desfășoară în acest weekend și este una dintre cele mai apreciate competiții, cu probe speciale frumoase, cu o atmosferă primitoare și întotdeauna cu lupte excelente pe traseul de concurs.

Competiția se desfășoară pe o lungime de peste 120 de kilometri cronometrați grupați în 12 probe speciale pe drumuri rapide, înguste, virajate sau tehnice, cu capcane sau zone perfecte pentru fani. După terminarea recunoașterilor probelor speciale, cele șase echipaje care pornesc în Cupa Suzuki în cursa harghiteană se vor afla în Piața Marton Aron, unde joi, începând cu ora 20:00, are loc prezentarea oficială și startul festiv. Ultimele reglaje vor fi făcute vineri dimineață, între 08:00 și 10:30, pe drumul dintre localitatea Forțeni și Odorheiu Secuiesc, orașul fiind gazda competiției.

Raliul Perla Harghitei debutează vineri cu cea mai lungă probă a evenimentului, ”Bucin”, desfășurată pe o lungime de aproape 29 de kilometri între localitățile Praid și Gheorgheni, urmată de ”Liban” și superspeciala din centrul Odorheiului Secuiesc. Sâmbătă, echipajele vor ”alerga” pe 9 speciale – câte trei treceri pe ”Văleni”, ”Sânpaul” și ”Lueta”, ultima fiind cea mai spectaculoasă…

Citeste continuarea Aici