Potrivit unui sondaj recent, doar 1 din 10 români consideră că istoricul real de kilometri este cel mai important lucru pe care trebuie să îl cunoască înainte de a cumpăra o mașină second-hand. Ceilalți 9 din 10 ar prefera să știe istoricul de daune al autoturismului.

Dacă ar avea de ales între a cunoaște kilometrajul real și istoricul daunelor unei mașini second-hand înainte de a o cumpăra, 9 din 10 români ar opta pentru a doua variantă. Aceasta este descoperirea unui sondaj realizat de platforma de verificări online Inspector Auto.

90% din cumpărătorii de mașini second-hand au declarat că ar prefera să știe istoricul de daune decât cel de kilometri. Este oarecum surpinzător să aflăm acest lucru, din moment ce cuvântul «kilometri» este pe buzele tuturor cumpărătorilor de mașini care ne contactează”, spune Mihai Cune, fondatorul platformei.

 

Citește și

 

Potrivit acestuia, răspunsurile surprinzătoare primite în cadrul studiului s-ar datora în mare măsură informării eronate a clienților: „Marea lor majoritate nici nu știu că se poate afla istoricul de daune online, iar o altă parte importantă crede că daunele se trec în cartea de service. Nimic mai fals – în cartea de service se trec de obicei doar reviziile și rechemările în service”.

Într-adevăr, un studiu publicat anterior de Inspector Auto justifică temerile cumpărătorilor. Statistic, problema daunelor nedeclarate este…

Citeste continuarea Aici