La fel ca în anii trecuți, Raliul Perla Harghitei (11-13 iulie) marchează mijlocul sezonului de raliuri și readuce concurenții pe asfaltul din jurul Odorheiului Secuiesc. Într-o configurație identică cu ediția din 2018, echipajele Cupei DACIA vor alerga românește pe 12 probe speciale, dintre care și “regina” Lueta.

Weekendul acesta, 9 echipaje își vor seta din nou Daciile de concurs în configurație de asfalt pentru a disputa clasamentele cupei monomarcă la Raliul Perla Harghitei. Gheorghiu, Sugar și Albuț, primii 3 piloți din clasamentul provizoriu Cupa DACIA vor fi prezenți, însă regula n-2 care se va aplica la finalul anului lasă încă deschisă lupta pentru clasamentele definitive. Singurul echipaj cu un avantaj semnificativ este format din ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii, câștigătorii ultimelor 2 etape, Arad și Bacău.

Prin prisma rezultatelor din primele 3 etape, George Grigorescu, fondatorul și organizatorul Cupei DACIA, discută strategia concurenților din acest sezon și care sunt așteptările pentru restul etapelor: “Evoluția campionatului și clasamentul la zi dovedesc încă o dată cât de mult ‘legea cursei’ poate interveni și schimba probabilități calculate în prealabil.

Astfel, favoriții pe hârtie Andrei Mitre și Cristi Sugarau înregistrat fiecare câte 2 abandonuri, în timp ce gentleman-ul kamikaze Bogdan Gheorghiu, pe care se pariau numărul de ieșiri în…

Citeste continuarea Aici