Unui șofer de autobuz din Sibiu i-a fost suspendat permisul de conducere pentru că, practic, a evitat un accident rutier. În momentul în care acesta a frânat brusc, pentru a nu se ciocni de un microbuz, un pasager în vârstă s-a dezechilibrat și a căzut.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, 7 septembrie, în stația „Cimitir” din Sibiu. Ușile autobuzului doar ce se închiseseră, iar șoferul se pregătea să părăsească stația cu alveolă, situație în care mijlocul de transport în comun are prioritate în fața celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, Mihai Rădeanu – conducătorul autobuzului – susține că patru autoturisme au trecut pe lângă el, fără a-i oferi ocazia să revină pe banda întâi. Șoferița unui al cincilea vehicul, un microbuz de Germania, părea dispusă să-i acorde prioritate, însă aceasta ar fi accelerat în momentul în care autobuzul începuse să se strecoare pe prima bandă de circulație.

 

Citește și:

 

Pentru a evita coliziunea cu microbuzul, Mihai Rădeanu a frânat brusc, însă – potrivit acestuia – viteza de deplasare era una foarte mică, având în vedere că abia pleca de pe loc.

Un călător în vârstă de 87 de ani s-a dezechilibrat și a căzut, moment în care șoferul a apelat 112. Ulterior, echipaje de poliție și salvare și-au făcut apariția la fața locului. Dintre cei aproximativ 40 de călători, bătrânul este singurul care a căzut,…

Citeste continuarea Aici