Supranumit „Polițistul Zilei”, un agent a intervenit decisiv pentru salvarea victimelor unui accident rutier. Din păcate, majoritatea celor din jurul său au scos telefoanele pentru a filma, în loc să ofere o mână de ajutor. Iritat pe bună dreptate, polițistul a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa cetățenilor care reacționează astfel în situații de criză.

Marian George Achitei, agent al Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu-Vâlcea, a povestit pe Facebook o întâmplare revoltătoare petrecută săptămâna trecută. Într-o seară ca oricare alta, spre finalul programului de lucru, a văzut pe sensul opus de circulație cum o mașină părăsește partea carosabilă.

Polițistul a coborât instantaneu din mașină pentru a acorda sprijin victimelor, iar mulți alți participanți la trafic au oprit la rândul lor. Din păcate, nu pentru a oferi o mână de ajutor, ci pentru a imortaliza peisajul mașinii zdrobite, în care patru copii și părinții lor se zbăteau. „80 % din cei opriți au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor”, estimează Achitei.

 

Citește și:

 

Din mașină am reușit să scoatem: 2 copii de 3 ani, 2 copii de 13 ani și mama acestora, tatăl rămânând încarcerat dar stabil.

Nu vă puteți imagina sau trăi sentimentele ce te încearcă în momentul în care scoți acei copii și tot ce îți dorești este ca ei să fie bine. Am verificat starea…

Citeste continuarea Aici