Driftul nu este chiar pentru oricine, iar asta ne demonstrează protagonistul clipului următor, care scapă de sub control un Mercedes-AMG C 63 S. Urmează imagini dureroase.

Citește și:

Acesta este cel mai scump drift din istorie (Video)

Ce riști din punct de vedere legal dacă faci drifturi pe zăpadă?

Există puține senzații mai plăcute decât cea de a putea controla o mașină aflată în derapaj. Driftul este un joc al fizicii și al fineții, în ciuda caracterului său brutal. Un joc pe care nu toți știe să-l joace, chiar dacă mașina pe care o au este renumită pentru abilitățile sale.

Un exemplu concret este protagonistul clipului de mai jos, un proprietar de Mercedes-AMG C 63 S care a ținut neapărat să iasă în evidență la o adunare de tip cars & coffee în Rotterdam, Olanda. Și a ieșit, chiar dacă poate nu în modul în care ar fi dorit.

La o intersecție, acesta a vrut să scoată fundul mașinii în exterior și fum din anvelope, așa că a forțat pedala de accelerație. Iar Mercedes-AMG C 63 S este foarte prompt cu astfel de solicitări: are un V8 cu 510 CP și 700 Nm și poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde.

Din fericire, vine și cu sisteme de control al tracțiunii, pentru a nu lua prin surprindere șoferul, dacă acesta nu estimează corespunzător contextul. Desigur, acestea pot fi dezactivate, pentru ca cei care știu ce fac în spatele volanului să aibă parte de doze de distracție…

Citeste continuarea Aici