Institutul de Asigurare a Siguranței pe Autostrăzi (IIHS) a testat pentru prima oară o mașină alimentată cu hidrogen, iar aceasta a obținut calificativ maxim la toate probele.

Autoturismul supus experimentului este Hyundai Nexo, un SUV al cărui sistem de propulsie este alimentat cu hidrogen. Testat la cererea constructorului auto sud-coreean, Nexo a obținut calificativul maxim la toate cele șase categorii analizate, primind astfel distincția „Top Safety Pick+”.

 

Citește și:

 

Se remarcă sistemul standard de prevenire a impactului frontal. Vehiculul a evitat coliziuni la probele de 19 km/h și 40 km/h și este echipat cu un sistem de avertizare a coliziunilor frontale care respectă criteriile Administrației Naționale pentru Siguranța în Trafic pe Autostrăzi”, au declarat reprezentanții IIHS.

Institutul de Asigurare a Siguranței pe Autostrăzi (IIHS) este un ONG american care testează siguranța mașinilor comercializate în SUA, prin teste de impact și alte studii.

Anul trecut, Hyundai Nexo a fost testat și de ONG-ul Euro NCAP (Programul European de Evaluare a Mașinilor Noi), care i-a acordat tot calificativul maxim: cinci stele din cinci.

Pe lângă siguranța oferită, rapiditatea alimentării este un alt criteriu atractiv al lui Hyundai Nexo: rezervorul se umple cu hidrogen în circa 5 minute, asigurând astfel o autonomie de până la 612 km.

 

Sursa foto: IIHS

Citeste continuarea Aici