Noul GLS promite „stare de bine la cel mai înalt nivel”, iar motorul V8 AMG, performanțe impresionante.

Citește și:

Acest Mercedes G500 este atât de blindat încât Apocalipsa ar fi vacanță în el (VIDEO)

Downsize extrem: Mercedes-AMG C 63 va avea motor cu doar patru cilindri

Mercedes a făcut publice primele imagini și informații oficiale cu noul GLS, cel mai mare și mai luxos SUV din gama producătorului german. Iar prima versiune cu care facem cunoștință este chiar un AMG 63 4Matic+.

Sub capota cu nervuri a lui GLS 63 stă un V8 de 4,0 litri, cu 612 cai-putere și un munte de cuplu (850 Nm) disponibil de la 2.500 rpm. Ca și în cazul altor modele recente Mercedes, și GLS este echipat cu un sistem mild hybrid de 48V care integrează și un starter electric cu 22 CP (numit EQ Boost). Motorul termic este conectat la roți printr-o transmisie AMG Speedshift cu 9 rapoarte, resursele fiind manageriate mai apoi de sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic+.

Mercedes-Benz nu a menționat greutatea lui GLS, însă resursele ansamblului propulsor sunt suficient de bine optimizate încât să lanseze GLS 63 4Matic+ de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde și până la o viteză maximă de 280 km/h (disponibilă cu pachetul opțional AMG Driver). Pentru a menține la limite minime efectul de ruliu, GLS 63 vine cu un sistem de bare stabilizatoare active.

Spațiu la superlativ: acesta este noul Mercedes-Benz GLS 63 4MATIC+

Sistemul de frânare joacă un rol mai important decât cel de propulsie, așa…

Citeste continuarea Aici