Șoselele României par de-a dreptul blestemate. Asta sugerează cel mai nou raport al Eurostat, care dezvăluie faptul că în țara noastră mor cei mai mulți pietoni și bicicliști în urma accidentelor rutiere.

Publicat marți, 20 august, cel mai nou raport întocmit de Eurostat ne amintește că nu suntem în siguranță nici când pedalăm pe banda întâi, nici când traversăm strada prin locurile special amenajate.

Statisticile vizează accidentele rutiere fatale din 2017, an în care aproximativ 25.000 de cetățeni europeni și-au pierdut viața pe șosea. 46% dintre aceștia au murit când călătoreau cu mașina, 21% când mergeau pe jos, 15% când circulau pe motocicletă și 8% când se deplasau pe bicicletă.

 

Citește și:

 

Cei mai mulți pietoni au fost uciși în România. 37 de decese per milion de locuitori s-au înregistrat în țara noastră în 2017, la polul opus fiind Danemarca (3 decese per milion de locuitori).

Nici pe două roți nu suntem în siguranță, ținând cont de faptul că nu prea avem piste special amenajate pentru biciclete. În anul 2017, în România s-au întregistrat 10 decese per milion de locuitori în rândul bicicliștilor, cel mai mare număr din întreaga Uniune. Prin contrast, cele mai sigure țări unde poți pedala sunt Cipru și Luxemburg, unde nu a murit niciun biciclist în anul respectiv.

Deși bulgarii sunt pe primul loc în ce privește decesele înregistrate în rândul pasagerilor din…

Citeste continuarea Aici