Două pole position şi o victorie a fost rezultatul excelent pe care Alexander Sims (Marea Britanie) l-a reuşit pentru BMW i Andretti Motorsport în deschiderea sezonului din Campionatul FIA Formula E ABB de la Diriyah (Arabia Saudită). În cea de-a doua cursă, desfăşurată sâmbătă, Sims a sărbătorit o victorie categorică după ce a fost primul pe grilă – prima în cariera sa în Formula E.

Cu 35 de puncte, Sims a preluat conducerea în clasamentul piloţilor. Maximilian Günther (Germania) a făcut o cursă de recuperare spectaculoasă de pe locul al nouălea şi a încheiat pe poziţia a doua, dar o penalizare primită după cursă l-a retrogradat pe locul al 11-lea.

Günther a depăşit doi dintre rivalii săi prea devreme la finalul perioadei de neutralizare cu Safety Car, acţiunea care i-a adus o penalizare de 24 de secunde după finalul cursei şi ceremonia de premiere, rămânând astfel fără puncte. În clasamentul echipelor, BMW i Andretti Motorsport ocupă locul al treilea, cu 35 de puncte.

Reacţii după cursa 2 din Diriyah E-Prix:

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): ,,Ce cursă pentru BMW i Andretti Motorsport; ce victorie pentru Alexander Sims. După pole position de sâmbătă, am ştiut că BMW iFE.20 şi piloţii noştri sunt competitivi la începutul sezonului 6, dar nu aveam idee că urmau un alt pole position şi cea de-a doua victorie a noastră în Formula E. Felicitări lui Alexander…

Citeste continuarea Aici