Italienii de la Alfa Romeo au un motiv de mândrie în plus deoarece super SUV-ul Stelvio Quadrifoglio a doborât trei recorduri pe trei circuite din Marea Britanie. Evident, recordurile au fost stabilite pentru categoria SUV.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio poate fi numit noul rege din regnul SUV-urilor pe celebrele circuite Brands Hatch, Donington și Silverstone. Autoturismul folosit este complet standard, iar pilotul de la bordul său a fost David Brise.

Timpii obținuți pe circuit au fost după cum urmează:

Brands Hatch Indy Circuit: 55,9 secunde;

Donington Park: 1 minut și 21,1 secunde;

Silversone Grand Prix: 2 minute și 31,6 secunde.

Citește și:

 

Italienii știau foarte bine că utilizatorii noii generații de SUV-uri nu mai parcurg distanțe însemnate în off-road, așa că s-au strecurat cu succes în nișa SUV de performanță. Stelvio Quadrifoglio este pus în mișcare de un propulsor V6 Bi-Turbo de 2,9 litri cu o putere maximă de 510 CP și un cuplu maxim de 600 Nm.

Pentru a face față provocărilor de pe circuit, SUV-ul italienilor atinge suta în doar 3,8 secunde, iar acul vitezometrului ajunge până în dreptul valorii de 283 km/h.

După acest eveniment, Andrew Tracy, director marketing Alfa Romeo a declarat următoarele: “Alfa Romeo a fost mereu un pionier în motorsport. Am fost prezenți la primul Grand Prix ținut în 1950, pe care l-am câștigat și acum am fost prezenți și la Marele Premiu al Chinei din 2019, care…

Citeste continuarea Aici