A doua zi de off-road din ediția „Sweet 16” a fost cea mai lungă din raliu pentru clasa Gold. Un traseu de 151 de km, care s-a încheiat pe o culme de lângă Orlat, în Mărginimea Sibiului, și care a inclus o secțiune nouă numită „Brother of K2”. Alfredo Gomez a avut un ritm bun, a făcut greșeli minore și a reușit să stabilească timpul de referință al zilei, preluând și conducerea clasamentului general.

După ce a câștigat prima zi de off-road, Graham Jarvis „Regele Carpaților” a pornit primul pe traseul zilei a doua, însă a întâmpinat dificultăți pe urcări din pricina ploii, făcând trasele pentru toți ceilalți. În cele din urmă, pilotul britanic s-a clasat pe locul doi atât în cadrul acestei zile, cât și în clasamentul general al raliului, fiind la 4 minute în spatele noului lider, Alfredo Gomez.  Manuel Lettenbichler a încheiat cu al treilea timp ziua și ocupă aceeași poziție la general.

Marele ghinionist al zilei este Wade Young, câștigătorul din 2018, care după ce s-a accidentat la piciorul drept, în prima zi de off-road, a decis totuși să ia startul. A întâmpinat probleme tehnice cu schimbătorul de viteze chiar de la început, a reușit să remedieze, însă în cele din urmă a fost nevoit să se retragă la jumătatea zilei din cauza accidentării de miercuri.

Doi dintre concurenții români de la clasa Silver, Mani Gyenes și Sergiu Grecu, au terminat în top…

Citeste continuarea Aici