Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a comentat pe marginea noii Legi a Taximetriei, poreclită Legea anti-Uber. Aceasta a intrat în vigoare astăzi, 16 mai, și prevede amendarea pe loc a transportatorilor fără autorizație. Cu toate acestea, ministrul susține că serviciile de ridesharing precum Uber sau Bolt nu sunt interzise și nici nu vor fi.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a comentat pe marginea speculațiilor făcute recent în spațiul public, conform cărora Uber și Bolt sunt interzise în România începând de astăzi, 16 mai. Acesta susține că serviciile de ridesharing vor continua să-și desfășoare activitatea ca până acum.

Am avut o întâlnire cu cei de pe platformele electronice: Uber, Clever, etc. Am avut o întâlnire la minister tocmai pentru a le explica că nu vor fi interziși. Văd că este un fake news care circulă peste tot că Uber este interzis. Am văzut că inclusiv cei de la platformele electronice au declarat că nu vor fi interziși, dar văd că se tot propagă știrea asta peste tot în mass-media”, a declarat Ministrul Transporturilor, citat de Mediafax.

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, promisese că serviciile de ridesharing vor fi reglementate până la sfârșitul lunii aprilie. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, iar Răzvan Cuc susține că încă se lucrează la respectivul proiect: „Nu îi interzice nimeni, nu vor fi probleme. […]…

Citeste continuarea Aici