Audi a decis să ofere doar motoare TDI în gamele S6 și S7 care vor fi comercializate pe piața din Europa.

Este o schimbare dramatică față de ceea ce era disponibil în aceste game până acum. Așadar, S6 Sedan, S6 Avant și S7 Sportback pot fi cumpărate în Europa doar cu motoare TDI V6 de 3.0 litri. Noile motoare respectă toate normele de mediu în vigoare și se bucură și de un sistem mild-hybrid de 48V. Acesta din urmă integrează un compresor electric și un starter-generator angrenat prin curea.

În același timp, Audi oferă modelele S6 Sedan, S7 Sportback și S6 Avant pe piețele din Asia, SUA și Orientul Mijlociu cu un TFSI de 2.9 litri preluat de la SQ5. Practic, nemții au replicat strategia de motorizări a acestui SUV de performanță și pentru modelele de clasă mare din gama S.

Compresorul electric din dotarea acestor modele este același cu cel folosit de SQ5 și poate să atingă o viteză de 70.000 de rotații pe minut. Scopul său este de a elimina întârzierea răspunsului turbosuflantelor clasice la accelerație.

Citește și:

 

Motorul V6 TDI de 3.0 litri dezvoltă 349 cai-putere și un cuplu maxim de 700 Nm. Acesta din urmă este atins între 2.500 și 3.100 rpm. Consumul mixt este situat între 6.2 și 6.5 litri la sută, în funcție de versiunea de caroserie aleasă și de alte dotări și specificații.

Sistemul de injecție funcționează la o presiune de până la 2.500 de bari, iar toate piesele în…

Citeste continuarea Aici