Compania din Ingolstadt a prezentat versiunea facelift a lui Q7 în urmă cu două săptămâni. Acum, a venit și rândul versiunii performante să iasă la lumină. Audi SQ7 TDI facelift vine cu un propulsor diesel V8 cu 435 de cai-putere.

Probabil cel mai impresionant detaliu legat de propulsorul V8 al versiunii îmbunătățite este cuplul monstruos de 900 Nm. Valoarea maximă este obținută între 1.250 și 3.250 rpm. De asemenea, motorul beneficiază tehnologia mild-hybrid cu 48 de volți, de două turbine și de un compresor electric, care ajută la eliminarea fenomenului de turbo lag.

SUV-ul de peste două tone accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Consumul mediu anunțat de producător este cuprins între 7,4 și 7,6 litri/100 km.

Manevrabilitatea SUV-ului este ajutată de suspensia activă, de diferențialul sport și de direcția integrală.

În materie de design, SQ7 se depărtează puțin de versiunea standard a lui Q7. Grila din față beneficiază de linii verticale duble, iar partea din spate a primit o evacuare agresivă cu patru țevi. În standard, SQ7 primește jante de 20 de inchi, iar anvelopele folosite au dimensiunea 285/45. Frânele sunt mai mari decât în cazul versiunii standard (față: 400 mm, spate 370 mm), iar clienții pot opta pentru un sistem de frânare performant cu discuri ceramice din carbon.

Interiorul beneficiază de un upgrade consistent,…

Citeste continuarea Aici