Harald Krüger, Director General al BMW începând din anul 2015, va renunța prematur la rolul său în cadrul companiei bavareze. Deși mandatul acestuia expira abia în aprilie 2020, Krüger și BMW au căzut de comun acord ca înlocuirea să se realizeze mai devreme. Astfel, Oliver Zipse a fost numit oficial CEO al BMW.

Harald Krüger, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW, anunțase încă de la începutul lunii că nu intenționează să își prelungească mandatul în fruntea companiei, odată ce acesta avea să expire în 2020. Bavarezii au reacționat prompt, găsindu-i deja înlocuitor.

 

Citește și:

 

Noul CEO al BMW va fi Oliver Zipse, care în momentul de față este director de producție în cadrul constructorului auto. Zipse va prelua rolul de Director General începând de pe 16 august 2019, cu mult înainte de termenul stabilit inițial (aprilie 2020).

În vârstă de 55 de ani, Oliver Zipse s-a alăturat firmei germane încă din 1991, pe atunci în calitate de stagiar. A avansat ierarhic de-a lungul anilor, devenind inginer de proiect, director de uzină, vicepreședinte al diviziei de Planificare și Strategie a Produsului și – în 2015 – membru în Consiliul de Administrație. BMW este singura firmă la care a lucrat până în prezent.

În calitate de Director General, principalele obiective ale lui Oliver Zipse vor fi readucerea brandului BMW în vârful segmentului premium, la nivel global, și…

Citeste continuarea Aici