Cel mai nou membru al familiei M este, pe cât de neted, pe atât de practic. Iar sub capotă stă ascuns un motor V8 foarte-foarte capabil!

Citește și:

BMW Vision M Next – conceptul care deschide un nou drum pentru divizia M

Chilipir găsit de un român la o licitație ANAF: cât a plătit pentru un BMW X6

La o săptămână după ce ne-am scăldat ochii cu noile BMW X5 M și X6 M (plus versiunile lor Competition), bavarezii de încântă din nou simțurile cu noul M8 Gran Coupé, o alternativă bună la X5 M și X6 M atât din punct de vedere al practicității, cât și al performanțelor. 

Probabil că nu e o surpriză faptul că M8 Gran Coupé este animat de același V8 de 4,4 litri, twin-turbo, pe care îl găsim și la X5 M și X6 M. Dar asta, desigur, nu face cifrele mai puțin impresionante. În versiune M standard, M8 Gran Coupé dispune de 600 CP și 750 Nm cuplu motor, care garantează un sprint 0-100 km/h în 3,3 secunde. 

Pentru cei în căutare de mai mult și mai rapid, M8 Gran Coupé Competition stoarce din același V8 până la 625 CP – în timp ce cuplul rămâne la valoarea de 750 Nm – și taie 0,2 secunde din timpul necesar pentru accelerația 0-100 km/h. În ambele versiuni, viteza maximă este limitată la 250 km/h și poate fi ridicată, cu pachetul opțional M Driver, la 306 km/h. Resursele de putere ale lui M8 Gran Coupé sunt administrate prin intermediul transmisiei automate cu opt trepte și a sistemului de tracțiune…

Citeste continuarea Aici