Bosch anunță că va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2020, devenind astfel prima companie industrială care atinge acest obiectiv la nivel global în mai puțin de un an.

Până în 2020, Bosch susține că va atinge neutralitate din punct de vedere climatic, în sensul că fabricile sale nu vor mai afecta negativ concentrația de dioxid de carbon din atmosfera terestră. Astfel, producătorul german de componente auto devine prima companie industrială din lume care să reducă total amprenta de carbon într-un timp atât de scurt.

Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, Bosch va miza din ce în ce mai mult pe energie electrică ecologică și va investi un miliard de Euro pentru a spori eficiența energetică a celor 400 de centre ale sale din întreaga lume. Va extinde sistemele fotovoltaice deja deținute și va semna contracte pe termen lung cu furnizori de energie regenerabilă, cu ferme eoliene și solare.

Considerăm aceste măsuri privind clima ca fiind responsabilitatea noastră și credem că trebuie să acționăm acum”, spune Dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Bosch bifează cerințele Acordului de la Paris

 

Citește și:

 

Producătorul de componente auto se aliniază astfel prevederilor Acordului de la Paris privind schimbările climatice, ratificat în 2015. Acest act solicită limitarea încălzirii globale la mai puțin de 2 grade…

Citeste continuarea Aici