Indicatorul temperaturi apei ne ajută mereu să vedem la ce temperatura se află apa în motor. Dacă temperatura a trecut de 100 de grade celsius înseamnă faptul că avem o problemă la motor și s-a supraîncălzit. Ce este de făcut în această situație? Trebuie să ne oprim imediat într-un loc sigur pentru a verifica compartimentul motor.

Acum trebuie să verificăm dacă există scurgeri de lichid sau dacă iese abur de subcapotă. Dacă nu există astfel de probleme lăsați motorul să funcționeze la relanti și verificați dacă se pornește ventilatorul. Dacă aceasta tot nu pornește opriți imediat motorul. Cel mai important folosiți o pereche de mănuși pentru a evita orice pericol.

Trebuie să mai verificăm în același timp dacă mașina mai are antigel în borcan. Putem să verificăm și cureaua ce angrenează pompa de apă dacă este ruptă sau slăbită.

De menționat să nu deschideți capacul vasului cu expansiune cu motorul cald deoarece vă puteți răni. Ce facem dacă descoperim că lipsește lichid de răcire? Completăm până la jumătatea vasului de expansiune cu antigel. Nu trebuie să uităm totuși că o așa mare pierdere înseamnă o scurgere pe instalația mașini. Trebuie să ajungeți neapărat într-un service auto pentru ca mașina să fie investigată de un specialist.

Părerea noastră este să vă verificați mașina la intrare în sezonul rece sau cald. Pentru a putea preveni astfel de probleme ce v-ar putea strica un…

Citeste continuarea Aici