Parcul auto din România este unul destul de vechi față de media europeană, iar asta ne face să fim campioni și la achiziția de piese auto.

Șoferii români însă preferă în multe cazuri piesele second-hand, spre deosebire de țările din vest în care doar posesorii de vehicule istorice apelează la parcurile de dezmembrări. De ce cumpărăm piese la mână a două și ce este recomandat să cumpărăm și să evităm?

Românii cumpără piese de orice fel de la parcurile de dezmembrări, de la discuri de frână uzate, până la elemente de caroserie. Însă numai unele piese merită și pot fi achiziționate second-hand, în timp ce altele pot reprezenta un real pericol pentru siguranța rutieră.

Ce piese nu ar trebui să cumperi din dezmembrări?

“Din păcate, există o piață pentru piesele auto second-hand care țin de frâne și direcție. Aceste piese trebuie evitate și cumpărate neapărat noi, pentru că nu știm în ce stare sunt atunci când le luăm de la dezmembrări, prin ce a trecut acel vehicul dezasamblat, iar riscul de a ne trezi cu piese foarte vechi și uzate, care sunt periculoase, este urias” spun specialiștii de la PieseAuto.ro, cea mai mare platformă online cu anunțuri de piese auto.

 

Citește și:

Piesele pe care nu este recomandat să le cumpărăm la mână a două sunt în principal din două categorii: cele care fac parte din sistemul de frânare și cele care formează elementele de direcție și…

Citeste continuarea Aici