Mereu ne întrebăm care sunt cele mai bune motoare diesel pentru noua noastră mașina fiind ea nouă sau second hand. Știm că în România mașinile cu motoare diesel încă sunt la foarte mare căutare.

Pe piața auto au apărut diferite motoare diesel cele cu o singură axă cu came sau chiar două, de la o turbină ajungând chiar la patru turbine. Toți știm că motoarele diesel natural aspirate au fost și încă sunt motoare extrem de fiabile dar au un minus acela fiind performanța extrem de scăzută.

În zilele noastre majoritatea producătorilor auto oferă motoare diesel turbo având performanțe ridicate cu un consum redus de carburant. Dacă nu ești convins că merită să achiziționez o mașina cu motor diesel poți citi și Ar trebui să cumpăr o mașină diesel nouă?

10. 1.6 HDI Peugeot/Citroen

Motorul de 1.6 L diesel cod motor DV6 produs de grupul PSA împreună cu Ford. Acesta a echipat automobile de la Peugeot, Citroen, Ford, Mazda, Mitsubishi și Mini. Motoarele produse până în 2011 au fost de tipul DOHC, avănd 2 axe cu came respectiv 16 valve. Motorul este echipat cu o turbină variabilă de tip Garrett GT1544V. Acesta are și un filtru de particule ce este compatibil cu norma de poluare Euro 5. Din anul 2011 motorul a fost redus la 8v fiind tip SOHC o singură axă cu came având ca și coduri de motor DV-6C / DV-6D.

1.6 HDI PSA

Motorul a fost produs în mai multe niveluri de putere până în 2011

cod motor DV6 B 75 de cai puterecod motor DV6…

Citeste continuarea Aici