Plimbându-se pe străzile Bucureștiului, puțini s-ar aștepta să treacă pe lângă un Lotus Elise abandonat sau un Maserati Biturbo rămas de ani buni fără proprietar. Totuși, se pare că astfel de mașini exotice zac la tot pasul, iar canalul de YouTube „Abandoned Cars & Vehicles” a reunit zeci de exemplare într-o colecție impresionantă de clipuri video.

În 2017, aproximativ 2.200 de mașini abandonate au fost ridicate de poliție în București. Chiar și așa, autoritățile estimează că au rămas în jur de 3.000 astfel de autoturisme care ocupă nejustificat locuri de parcare.

În ciuda aspectului dezolant, multe dintre aceste vehicule sunt bijuterii pe roți, cu un imens potențial de a fi readuse la fosta lor glorie. În vârstă de 38 de ani, Ștefan Cristian este administratorul canalului de YouTube „Abandoned Cars & Vehicles”, unde încarcă filmări cu toate mașinile exotice pe care le-a descoperit abandonate prin Capitală.

Auto Bild a stat de vorbă cu Ștefan Cristian, pentru a afla mai multe despre aceste „comori” uitate pe marginea drumului.

 

Citește și

 

Auto Bild: Cum ai ajuns să lucrezi la proiectul acesta?

Ștefan CristianAm fost dintotdeauna pasionat de domeniul auto și de aviație, însă pe acest „segment” de mașini abandonate m-am axat efectiv de prin 2015, întrucât vedeam prin jurul meu destule mașini abandonate. Unele erau vechi, rare, și am zis să le „adun” într-o pagină…

Citeste continuarea Aici