Americanii de la Chevrolet au schimbat complet rețeta cu noul Corvette C8. Modelul este construit acum pe o platformă cu motor central. Această premieră absolută i-a ajutat pe americani să stoarcă și mai multă performanță din campionul de buget al supercarurilor.

Pe numele său complet Corvette Stingray, noul model prezintă un design agresiv. Partea laterală este completată de gurile generoase de admisie a aerului, în timp ce posteriorul beneficiază de un aspect complet nou. Motorul poate fi văzut prin lunetă, iar aspectul sportiv este emanat de spoiler și de cele patru țevi ale evacuării.

Interiorul noului Corvette C8 este puternic inspirat din cel al prototipului. Volanul cu două spițe beneficiază de o formă pătrată inspirată din lumea motorsportului. Instrumentarul digital măsoară 12 inchi în diagonală, iar unitatea media primește un sistem nou de operare. Lângă aceasta se află o bandă lungă unde au fost amplasate butoanele ce controlează majoritatea funcțiilor mașinii.

Puterea noului Corvette C8 vine de la un propulsor V8 aspirat de tipul LT2. Acesta are o capacitate cilindrică de 6,2 litri și produce 497 de cai-putere, în timp ce cuplul maxim ajunge la 630 Nm.

Propulsorul este conectat la o transmisie automată cu 8 trepte și dublu ambreiaj. Este pentru prima dată în istoria modelului când o transmisie manuală nu este disponibilă de la lansare. Puterea este transmisă roților din spate, iar…

Citeste continuarea Aici