Circulația rutieră pe 22 de kilometri ai lotului 4 de pe Autostrada Lugoj-Deva a fost deschisă, miercuri, după ce CNAIR a preluat de la constructorul spaniol al lotului 3 bucata cu bretelele de acces ale nodului Ilia.

Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă”, se arată într-un comunicat CNAIR.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost finalizat și recepționat de CNAIR încă de marți, însă nu a putut fi deschis pentru că nodul rutier care ar fi trebuit să descarce traficul se află pe lotul alăturat care nu a fost recepționat din cauza unor probleme legate de execuția lucrărilor.

În continuare, lotul 3, deși finalizat, nu va fi recepționat pentru că CNAIR acuză calitatea slabă a lucrărilor. Lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construit de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA.

După ce vor fi dați în folosință și cei 21 de kilometri între Ilia și Holdea, am avea autostradă continuă de la Sibiu la Nădlac cu excepția unui sector de 9km din Lugoj-Deva- lotul 2, care abia de o…

Citeste continuarea Aici