Sezonul 2019 al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop a fost unul extrem de reuşit pentru echipa clujeană Napoca Rally Academy. Nu mai puţin de şase titluri de campion şi unul de vicecampion, la individual, plus titlul la echipe, a fost bilanţul obţinut de piloţii NRA la finalul celor opt etape desfăşurate de la începutul lunii mai şi până la mijlocul lunii octombrie.

,,Ne bucurăm că am reuşit să avem un nou sezon pozitiv, cu atât mai mult cu cât există o vorbă în lumea piloţilor: cu cât câştigi mai mult, cu atât începi să pierzi mai uşor. În general, cifrele merg împotriva noastră. Motorsportul este complicat, cum s-a văzut şi în cazul lui Simone. El a dominat probă cu probă, a câştigat 89 la sută din probele la care a participat, dar a reuşit să-şi adjudece titlul de campion doar la ultima etapă, pentru că neparticiparea la o etapă şi abandonurile care au survenit au creat probleme. Trebuie să ne gândim că am câştigat acest al şaselea titlu la echipe datorită efortului tuturor, dar în special datorită celor <<mici>>, mai exact ce au făcut ei când cei <<mari>> au abandonat.

Practic noi doar la două raliuri am reuşit să venim cu Simone pe prima poziţie şi cu Bogdan pe doi, în rest, ori unul, ori celălalt, au abandonat. Chiar şi în aceste condiţii, dacă nu greşesc, am câştigat şase etape din opt ca echipă şi asta datorită faptului că am fost echilibraţi…

Citeste continuarea Aici