Potrivit studiului PwC „Automotive trends 2019”, majoritatea producătorilor auto care au investit în revoluționarea mașinilor sunt dezamăgiți de câștiguri. Autorii cercetării se așteaptă la o reducere drastică a cheltuielilor în următorii ani, dar și la înjumătățirea forței de muncă în industria auto.

Industria auto a cheltuit în ultimii ani miliarde de euro pe cercetarea și dezvoltarea de mașini conectate, autonome sau electrice, însă investițiile s-au dovedit a fi dezamăgitoare. Aceasta este principala observație a studiului global realizat de PwC, furnizor internațional de servicii în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.

 

Citeşte şi:

 

Mașinile conectate sunt deja omniprezente, mașinile electrice câștigă în popularitate, dar vehiculele autonome și cele partajate sunt în continuare un pariu futurist. Majoritatea producătorilor care și-au bazat strategiile pe o schimbare revoluționară și au investit miliarde de dolari în ultimii zece ani au fost dezamăgiți de câștiguri, chiar și atunci când așteptările lor erau conservatoare. Pentru următorii zece ani, este imposibil de prezis ce tipuri de vehicule vor domina piața. De aceea, companiile nu trebuie să renunțe la strategiile pe termen lung pentru CASE, ci să le tempereze cu realism pe termen scurt, mai ales că presiunile vin în prezent din necesitatea automatizării și robotizării…

Citeste continuarea Aici