Pentru prima dată în istoria automobilismului, un echipaj 100% feminin va reprezenta România în prestigiosul Campionatul European de Raliuri – este vorba de Cristiana Oprea și Diana Hațegan, o prezentă constantă pe probele speciale autohtone, care vor lua startul în weekend la Rally di Roma Capitale (19-21 iulie), în Italia.

Cu această ocazie, ele vor trece la un material de concurs superior, o mașină Peugeot 208 R2 pregătită de echipa #Motorsport, cu care vor puncta la clasa RC4. Totodată, ele intră în lupta pentru ERC Ladies Trophy, un premiu menit să încurajeze o prezență cât mai numeroasă a femeilor în motorsport. Punctele pentru acest trofeu se câștigă în funcție de locul obținut în clasamentul final 2 roți motrice sau integrale, încurajând astfel egalitatea șanselor în sport fără să fie nevoie de un clasament exclusiv feminin.

“Îmi este greu să cuprind în cuvinte entuziasmul acestor zile. După multe luni de muncă necontenită, sunt incredibil de fericită că am reușit să construim acest proiect: parțial cu un buget strâns atent de la partenerii noștri, parțial cu bani împrumutați, dar și cu o importantă susținere din partea multor colegi din motorsportul românesc. P

lecăm acum la Roma cu niște obiective foarte clare: să învățăm cât mai mult de la cei mai buni, să ne acomodăm cu noua mașină și să ajungem cu bine la finish.

Recunosc că am câteva…

Citeste continuarea Aici