Facem rar interviuri la Auto Bild, iar când le facem, vorbim tot despre mașini. Invitatul din această ediție este unul dintre vectorii de imagine ai mărcii Honda în țara noastră, Dani Oțil.

Dani, am înțeles că o să te plimbi un an cu acest Civic Type R. Ce poți să ne spui despre mașină din experiența ta cu ea de până acum?

Dani Oțil: Mașina e foarte interesantă pentru clasa ei. E un hot-hatch la care visam de când a apărut. O mașină iute cu un motor puternic, dar mai mult decât atât, felul în care ajunge puterea asta la roți e foarte interesant. Am mai mers cu mașini de 300 CP, am mers cu mașini cu mai mulți cai, senzația în aceasta este că mulți cai ajung la asfalt și că ești foarte safe. Nu vorbim despre linie dreaptă, unde toate mașinile din zilele noastre fac lucruri interesante, ci despre viraje. Viraje de mare viteză și, mai ales, viraje parcurse pe ud. Aici, mașina m-a impresionat. Seamănă foarte mult cu o mașină de curse pregătită să meargă tare. Cutia mi se pare foarte deșteaptă și blocantul te „trage” din viraje. Am mai mers cu mașini cu blocant, dar aici cred că s-a ajuns foarte departe pentru o mașină de stradă.

Ai spus că este foarte apropiată de o mașină de curse. La care te gândești?

(râde) Sigur nu seamănă cu un Radical, ci cu toate mașinile cu tracțiune față cu care am mers la curse. M-am suit prima dată în mașina asta pe circuit și abia apoi pe șosea,…

Citeste continuarea Aici