Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică noul proiect legislativ prin care mașinile din alte județe trebuie să plătească vinietă pentru a circula în București. Astfel, cetățenii își pot exprima public opinia cu privire la această inițiativă controversată, chiar pe site-ul instituției.

Proiectul anunțat de Gabriela Firea prevede interzicerea accesului mașinilor sub Euro 3 în centrul Bucureștiului, precum și introducerea unei viniete pentru conducătorii autoturismelor înmatriculate în alte județe. Aceștia din urmă ar plăti câte 10 lei pentru fiecare zi în care tranzitează Capitala, având de asemenea posibilitatea să plătească lunar 75 de lei sau anual 1.900 lei. Taxa nu se aplică și șoferilor care locuiesc în București sau în județul Ilfov.

 

Citește și:

 

Măsurile au ca scop reducerea poluării în București și descongestionarea traficului rutier, descurajând șoferii din provincie să călătorească cu mașina personală în Capitală.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică, astfel că toți cetățenii își pot exprima public opinia cu privire la aceste măsuri. Mesajele se trimit pe site-ul PMB, la acest link, fără a necesita crearea unui cont. Utilizatorului i se cer doar numele și prenumele SAU un pseudonim, adresa de e-mail și textul propriu-zis.

Vinieta de București – Păreri pro și contra

Cetatenii tarii, care nu sunt inregistrati ca si bucuresteni – desi este un…

Citeste continuarea Aici