Google a lansat Live View, funcție care îi permite utilizatorului să vadă în ce direcție merge cu ajutorul unor săgeți suprapuse pe imaginile reale, din teren. Noul serviciu este însă disponibil însă doar pe telefoanele care dispun de tehnologia RA- Realitate Augmentată, fie că e vorba de Android sau IPhone.

Funcția este disponibilă în Google Maps și a fost lansată la început pe telefoanele Google Pixel. Aceasta se va regăsi, începând de săptămâna aceasta, şi pe toate telefoanele Android sau iPhone cu RA, se arată într-un comunicat al Google.

Astfel, utilizatorul va trebui să aleagă destinaţia, să selecteze ca mijloc de călătorie mersul pe jos, iar apoi să apese pe butonul albastru „Porniţi RA. Ulterior, se va deschide camera telefonului, iar pe imaginile live vor fi suprapuse indicaţiile de navigaţie.

Live View este disponibil în majoritatea locurilor în care există imagini Street View, adică și în România. Google Maps are și alte funcții utile în timpul călătoriei, precum navigaţie şi puncte de interes (magazine sau benzinării), hărţile offline (pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului), explorează zona (locuri pe care să le vizitezi sau unde să mănânci şi pe care le poţi salva ca puncte de interes şi organiza în liste).

În plus, este disponibilă salvarea locului în care ai parcat maşina, precum şi funcţia Instant Camera Translation din aplicaţia Google Translate ce…

Citeste continuarea Aici