Vara este un anotimp potrivit pentru a face planuri de viitor, mergem in vacanta cu familia sau prietenii si discutam cu acestia diverse idei pe care am dori sa le punem in practica.

Printre acestea se poate numara cumpararea unei masini la mana a doua. Vom cere si vom primi o multime de sfaturi privind marca cea mai potrivita, fiecare sofer va povesti experienta de condus al vehiculului sau. Apoi, vom intreba care sunt aspectele cele mai importante pe care sa le verificam inainte de a semna actele de cumparare.

Cu siguranta vom fi sfatuiti sa verificam kilometrajul, daca masina a fost implicata in accidente si daca da cat de grave au fost – dauna totala sau dauna partiala -, numarul de proprietari, pentru ce a fost folosita – daca a functionat ca taxi cu siguranta este destul de uzata -, daca reviziile au fost facute la timp etc. O multime de lucruri sunt necesare si importante.

Prietenii sau familia ne pot ajuta cu sfaturi sincere si cu experienta personala, insa cine ne ajuta sa verificam autenticitatea documentelor si in general a informatiilor pe care un vanzator ni le va prezenta? Daca ascunde sau omite date importante? Solutia e una simpla si la indemana oricarui sofer: comandam un raport VIN (Vehicle Identification Number) cu istoricul masinii, generat pe baza seriei de sasiu, unica pentru fiecare autovehicul, pe https://www.verificareavin.ro.

Numarul VIN ofera informatii despre tara de origine a masinii, anul de fabricatie, tipul motorului si al sasiului, tipul…

Citeste continuarea Aici