Un raliu dificil, un podium care va intra în istoria Cupei DACIA, multe ieșiri în decor și mii de spectatori – așa poate fi rezumată prima etapă a competiției monomarcă din 2019, Raliul Argeșului. Juniorii echipei DTO Cristi Sugar/Vlad Colceriu au marcat prima victorie cu această etapă de debut, fiind urmați pe podium de ceea ce putem numi surpriza mult așteptată a Cupei DACIA: echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Hațegan s-au clasat pentru prima dată pe poziția a doua a clasamentului general, cel mai bun rezultat de până acum. Ele au devenit astfel primul echipaj feminin din istoria de 13 ani a Cupei DACIA care urcă pe podiumul general al competiției monomarcă.

Pauza de 6 luni dintre sezoanele competiționale și-a spus cuvântul la Raliul Argeșului, unde prima zi de concurs nu a avut mulți kilometri de probă, dar a scos din joc mai multe echipaje Cupa DACIA. Principalii pretendenți la titlu, pilotul vicecampion al ediției 2018 Andrei Mitre și copilotul Robert Maior, au ieșit în decor chiar pe prima trecere de la shakedown, avariind mașina semnificativ. Concurenții Cupei DACIA și-au împins limitele pe PS2, o probă scurtă și îngustă, pe care nu s-ar fi putut câștiga raliul, însă, așa cum s-a dovedit, s-a putut pierde totul.

Astfel, Dan Albuț/Cristian Bala au abandonat chiar în primii kilometri ai raliului după ce s-au răsturnat într-un viraj capcană, urmați fiind de Bogdan…

Citeste continuarea Aici