La Dacia are loc un amplu proces de schimbare a propulsoarelor pentru alinierea la noile standard de poluare şi acest lucru se întâmplă într-un ritm mult mai alert faţă de previziunile iniţiale.

După ce săptămâna trecută anunţam în premieră introducerea propulsorului de 1 litru TCe 100 CP în gama Dacia Duster, noi informaţii ne indică faptul că urmează o nouă rundă de actualizări în gama producătorului de la Mioveni.

Dacia Lodgy primeşte o nouă versiune a motorului 1,3 litri TCe

Deşi ne aşteptam să aflăm că în gama Lodgy să fie disponibil noul propulsor în trei cilindri TCe 100 aflat deja în producţie la Mioveni pentru înlocuirea motorului SCe 100, lucrurile stau altfel: Dacia Lodgy primeşte o versiune a propulsorului de 1,3 litri folosită deja pentru foarte multe maşini din cadrul alianţei.  Este vorba de acelaşi motor folosit pentru Dacia Duster în versiunile de putere de 130 CP şi 150 Cp, În cazul gamei Lodgy acesta va fi oferit în varianta de 100 CP!

Dacia Lodgy 1,3 litri TCe 100 poate fi deja configurată pe piaţa franceză chiar de la echiparea de bază şi are un preţ de pornire care începe de la 13.750 euro. Până la acest moment nu ştim dacă această nouă variantă de motorizare pentru  Dacia Lodgy va fi introdusă şi pentru piaţa din România.

Logan nu mai e disponibil pe unele pieţe

Un alt aspect interesant în gama Dacia constă în dispariţia de pe câteva pieţe a modelului…

Citeste continuarea Aici