Alfa Romeo duce lipsă de un coupé grand tourer acum, iar schițele acestea cu reinterpretarea lui Montreal ne face să ne întrebăm… de ce nu?

Citește și:

Așa vrea Hyundai să surclaseze la design modelele Alfa Romeo

Primele imagini cu Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo ne-a oferit, de-a lungul istoriei sale, multe modele care ne-au lăsat cu gura căscată, prin frumusețea lor. Giulietta, Spider, GTA sunt doar câteva dintre exemplele care ne-au încântat privirile în ultimii zeci de ani.

Un alt nume este Montreal, grand tourer-ul anilor ’70 desenat de Bertone și animat de un V8 de 2,6 litri cu circa 200 de cai-putere și 235 de Newtoni-metru. Motorul său era o versiune derivată a aceluia folosit în modelul 33 Stradale și, implicit, în Tipo 33. În termeni de performanță, Montreal putea atinge 100 km/h cu start de pe loc după circa 7,4 secunde și putea atinge o viteză maximă de 220 km/h.

Montreal ieșea ușor în evidență prin farurile ușor acoperite de o „grilă” specială, escamotabilă. Fanta NACA de pe capotă și cele de pe montantul central sunt alte câteva artificii estetice specifice modelului. Pe toate acestea le regăsim, într-o interpretare modernă, în desenele din galeria de mai sus, care poartă semnătura lui Luca Serafini.

Tânărul designer explică slăbiciunea lui pentru Montreal: „În 1986, tatăl meu a cumpărat o Alfa Romeo Montreal oranj. Avea totul original pe ea, mai puțin sistemul de evacuare. Îmi…

Citeste continuarea Aici