Potrivit publicației germane Handelsblatt, cererea slabă pe piața auto îi forțează pe constructorii BMW și Daimler să își amâne planurile de dezvoltare în Ungaria. Cele două companii intenționau să deschidă noi fabrici în țara respectivă, dar acum se văd nevoite să-și regândească strategia, din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare.

Citând chiar surse din cadrul BMW și Daimler, publicația germană Handelsblatt scrie că cei doi giganți ai industriei auto își vor „îngheța” investițiile din Ungaria. Decizia radicală se explică printr-o cerere tot mai slabă pe piața auto, fenomen constatat încă din toamna lui 2018, dar și prin viitoare creșteri ale taxelor vamale din SUA pentru importul de mașini germane. Costurile din ce în ce mai mari atribuite dezvoltării de vehicule electrice au contribuit, de asemenea, la regândirea strategiei de dezvoltare.

Concret, Daimler urma să deschidă în 2020 o a doua uzină a sa în Ungaria. Lucrările începuseră încă din 2018, cu o investiție estimată la valoarea de un miliard de Euro, dar sursele Handelsblatt dezvăluie că inaugurarea fabricii a fost amânată minimum un an.

Nici viitoarea uzină BMW din Debrecen nu mai este o investiție atât de sigură pe cât fusese anunțată în 2018. Lucrările ar trebui să înceapă peste câteva luni, dar presa germană scrie că acestea ar putea fi amânate, mai ales că nicio decizie oficială nu a fost luată în…

Citeste continuarea Aici