Auto Bild a avut prilejul să îi ia un interviu fostului prim-ministru Dacian Cioloș. Actualul președinte al partidului Plus a vizitat redacția Libertatea, iar noi am considerat că este un moment oportun să discutăm despre câteva probleme presante ale momentului.

Interviul integral este redat mai jos.

Sebastian Toma: Am observat că folosiți o trotinetă electrică. Mergeți cu ea de multă vreme?

Dacian Cioloș: Da, o am de o lună – o lună și ceva. O țin în portbagajul mașinii. O mai folosesc în jurul biroului, în jurul casei și, cum a fost cazul de data aceasta, când am rămas blocat în trafic și ca să nu întârzii prea mult, am parcat mașina unde am putut și am luat trotineta electrică.

În alte țări știu că este reglementat într-un anumit fel. De exemplu, în Franța le-a fost restricționată circulația, pe când în Germania, săptămâna trecută, le-a fost permisă circulația inclusiv pe șosea. Cum credeți că ar trebui să fie la noi?

Cred că depinde în fiecare țară de tipul de trafic și de modalitățile/oportunitățile pe care le poți oferi oamenilor să circule în siguranță – atât cu trotineta, cât și pe jos, cât și cu bicicleta și cu mașina. Cred că din perspectiva asta trebuie făcute regulile.

În primul rând, să te asiguri că oferi o infrastructură necesară pentru toate aceste mijloace de transport și, apoi, să stabilești regulile în așa fel încât, folosind infrastructura…

Citeste continuarea Aici