Legea anti-Uber, pe care Guvernul României a adoptat-o la finalul lunii martie, a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare joi, 16 mai. Începând de la această dată, șoferii înscriși pe platformele Uber și Bolt vor putea fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei, încă de la prima abatere constatată de către polițiști.

Guvernul României a adoptat așa-numita Lege Anti-Uber pe 29 martie. Mai precis, este vorba despre Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Schimbarea presupune eliminarea sintagmei „în mod repetat” din următoarea prevedere a actului normativ: „Constituie contravenţie şi se amendează cu 1.000-5.000 de lei persoanele fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul” – Art. 55 (3), litera h.

Noua versiune a Legii Taximetriei permite amendarea șoferilor de Uber sau Bolt (fostul Taxify), fără a mai fi nevoie ca Poliția să demonstreze caracterul repetat al faptei. Este suficient ca respectivii conducători să fie surprinși o singură dată desfășurându-și activitatea fără autorizație, pentru a fi sancționați contravențional cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.

Potrivit Libertatea.ro, cea mai drastică măsură pe care agenții de poliție o pot lua împotriva acestor…

Citeste continuarea Aici