România are un deficit tulburător în materie de educație rutieră, iar șoselele noastre sunt cele mai periculoase din întreaga Uniune Europeană. Cu toate acestea, șoferii nu conștientizează că fac o serie de greșeli frecvente la volan.

Situația nu se oprește la graniță, iar românii au provocat accidente grave și în alte țări. Una dintre cauze este conduita la volan a acestora, lipsită de responsabilitate și parcă bazată exclusiv pe ”mie nu mi se poate întâmpla”. Alte accidente au avut loc fie din cauza oboselii exagerate, fie din cauza manevrelor iresponsabile.

Pe lângă proiectul Ora de Educație Rutieră la Liceu, în care Adrian Grigore s-a implicat să încerce să schimbe viziunea viitorilor șoferi ai țării, pilotul în vârstă de 35 de ani a pregătit o serie de clipuri video pentru informarea cititorilor Auto Bild România.

Dacă în primul clip v-a fost prezentată poziția corectă la volan și care este rolul acesteia în conducerea de zi cu zi, al doilea material pregătit de noi împreună cu pilotul Adrian Grigore v-a arătat circulația corectă a mâinilor pe volan. Al treilea clip a fost dedicat pericolului utilizării telefonului la volan, iar ultimul din serie tratează greșeli frecvente la volan pe care le poți observa la șoferii români.

 

Citește și:

 

Greșeli frecvente la volan – risc de accident în orice moment!

Indiferent de nivelul vostru de îndemânare și pregătire,…

Citeste continuarea Aici