Noile prevederi din Codul Rutier aduc amenzi importante. Șoferii români care sunt prinși că au lipite pe geamuri diverse accesorii ce pot reduce vizibilitatea la volan riscă penalizări de până la 3.000 de lei.

Citeşte şi:

Un șofer din România a primit o amendă record în Franța: 26.250 de euro!

Șofer de autobuz, lăsat fără permis pentru că a evitat un accident: „Ce lege am încălcat?!”

Legislația rutieră în vigoare stabileşte că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Clasa a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte-amendă. Ceea ce înseamnă că șoferii care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendați cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

De asemenea, contravenție este și “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”, aceasta fiind sancționată cu amendă de până la 2.900 de lei. Sunt acceptate doar tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român (RAR).

Sursa: rtv.net

Nu trece minut fără ca șoferii români să depășească limita de viteză, după cum arată statisticile MAI. Peste 650.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de…

Citeste continuarea Aici