Colecție Porsche (1)

Colecționarul John Dixon a pierdut lupta împotriva cancerului în septembrie 2013, iar colecția sa de modele Porsche și Volkswagen va fi scoasă la licitație în toamna acestui an. Colecția, care poartă denumirea “Taj Ma Garaj”, este plină de exemplare spectaculoase și extrem de rare.

Pe 28 septembrie, la Ohio, în Statele Unite, 30 de modele rare Porsche și Volkswagen, vor fi scoase la licitația organizată de casa RM Sotheby’s.

Colecția, un rai al pasionaților de mașini, include, printre originale, și modelele speciale, transformate, dar și câteva modele Volkswagen cu motor în spate. Nu numai mașini vor fi scoase la licitație, ci și obiecte care au legătură cu automobilismul. Printre acestea se află și un motor Porsche de elicopter.

Colecție Porsche (3)Colecție Porsche (3)

John Dixon a pus bazele colecției sale în anii ’90. Un Porsche 356 Cabrio, dar și o versiune transformată în limuzină, echipată cu suspensie pneumatică și gardă la sol reglabilă se numără printre mașinile pentru care pasionații vor putea licita la sfârșitul lunii septembrie. O altă bizarerie din garajul său este un van Porsche, care are la bază tot un 356.

Colecție Porsche (4)Colecție Porsche (4)

Un 356 A Carrera GT Speedster este cel mai scump exemplar din colecție. Mașina sport cu motor cu patru cilindri și caroserie ușoară face parte din colecție de aproximativ 20 de ani și vine însoțită de documentația originală. Reprezentanții casei de licitații RM Sotheby’s estimează valoarea acesteia…

Citeste continuarea Aici