A patra zi de off-road din ediția ”Sweet 16”, a fost cea mai dură din raliu, cu un traseu tehnic, ploaie, ceață și un deznodământ decis chiar pe ultima urcare. Manuel Lettenbichler, Alfredo Gomez și Graham Jarvis au luat startul cu șanse la victorie, însă cel care pleacă de la Sibiu cu trofeul este tânărul bavarez.

La 10 ani după ce Andreas Lettenbichler câștiga Red Bull Romaniacs, Manuel, fiul său, reușește să aibă un ritm incredibil și să țină piept asaltului venit din partea lui Alfredo Gomez și a lui Graham Jarvis. Bavarezul a stabilit timpul de referință în ziua a treia și asta a însemnat că a pornit primul pe traseul din ultima zi. După aproximativ 400 de km și trei zile de cursă petrecute prin Carpații Meridionali, Manuel avea un avans de doar 1 min și 7 secunde în fața lui Alfredo Gomez. De-a lungul zilei a patra șefia provizorie a clasamentului general a fost deținută atât de Gomez, cât și de Letti.

Iar odată ce au coborât din Cindrel, unde în secțiunea ”Ventilator” (o urcare cu foarte multe zig-zaguri) Letti a reușit să se desprindă un pic, și ajungând pe traseul de pe dealul Gușteriței, de lângă Sibiu, totul s-a rezumat la cât de repede parcurg urcările trasate special pentru clasa Gold.

Pe lângă celebra urcare aproape verticală, în configurația din acest an au mai fost introduse câteva urcări în trepte, care au devenit extrem de alunecoase din…

Citeste continuarea Aici