Un moment istoric atât pentru Lewis Hamilton cât și pentru Valentino Rossi, perechea având parte de o zi pe circuit fără precedent, unde au făcut schimb de mașinării, în cadrul Ricardo Tormo Circuit.

Valentino Rossi a pilotat Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, mașina câștigătoare a Campionatului Mondial 2017 FIA Formula One™ pentru echipa Mercedes-AMG Petronas Motorsport cu ajutorul lui Lewis Hamilton, în timp ce Lewis s-a dat pe bikeul 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1, folosit de Valentino pe același circuit doar cu câteva săptămâni în urmă.

Semnificația ocaziei nu s-a pierdut nici pentru Lewis, nici pentru Valentino, aceștia neținând în secret admirația și respectul mutual în ultimii ani. Acționând în calitate de mentor unul pentru celălalt, perechea a putut să completeze mai multe tururi schimbându-și mașinăriile între ei și totodată împărtășindu-și informații și învățări despre meseria celuilalt.

De șase ori Campion Mondial la Formula Unu, Lewis Hamilton:

„Este incredibil să ai ocazia să vezi o legendă precum Valentino în mașină. Sunt mega entuziasmat pentru el, îmi amintesc cum a fost și pentru mine să descopar mașina pentru prima dată. Este un sentiment aparte.”

„A fost extraordinar să fiu pe circuit pe aceeași motocicletă ca Valentino, nu am cuvinte.”

De nouă ori Campion Mondial la MotoGP, Valentino Rossi…

Citeste continuarea Aici