După mai bine de 10 ani în care nu a lansat modele noi, compania britanică a prezentat oficial hypercarul Lotus Evija.

Prima imagine oficială a noului model a fost prezentată cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Atunci, Lotus numea modelul Type 130 și nu a dezvăluit decât faptul că mașina va fi 100% electrică.

În prezent, britanicii prezintă Lotus Evija (pronunțat “ev-eye-a” – “primul în existență”) ca fiind “cea mai puternică mașină de serie produsă vreodată” și au tot dreptul să declare acest lucru, deoarece hypercarul electric dispune de patru motoare electrice, care oferă o putere combinată de 2.000 CP, în timp ce cuplul maxim oferit va ajunge la monstroasa cifră de 1.700 Nm.

Noul autoturism va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, iar viteza maximă va trece pragul celor 320 km/h. Șasiul monococă este construit din fibră de carbon, astfel mașina ajungând să cântărească doar 1.680 kg.

Mașina este dotată cu suspensie adaptivă derivată din lumea motorsportului și dispune de frâne AP Racing cu discuri ceramice din carbon. Jantele măsoară 20 de inchi pe puntea față și 21 de inchi pe puntea spate și sunt îmbrăcate cu anvelope Pirelli Trofeo R.

Interesant este că autoturismul oferă o autonomie maximă de aproximativ 400 de km după fiecare încărcare. De asemenea, încărcarea se poate efectua ultrarapid (în doar 9 minute) cu ajutorul unei stații de încărcare de…

Citeste continuarea Aici