Al patrulea pole position, urmat de victoria cu numărul patru: Marco Wittmann (Germania) şi-a continuat performanţele remarcabile de la Assen (Olanda) în cursa de sâmbătă de la Brands Hatch (Marea Britanie), unde a dus Schaeffler BMW M4 DTM către al şaselea succes stagional pentru BMW M Motorsport. Duminică, în a doua cursă, Philipp Eng (Austria, ZF BMW M4 DTM) a fost al cincilea – cel mai bine clasat pilot BMW.

După calificări dificile pentru BMW, austriacul a dovedit un ritm de cursă bun şi a urcat în pluton, dar a ratat la limită podiumul după 42 de tururi.

Prima cursă: Asemenea lui Wittmann, Philipp Eng şi Sheldon van der Linde (Africa de Sud, Shell BMW M4 DTM) au încheiat şi ei în puncte, pe locurile al şaselea, respectiv al optulea. Bruno Spengler (Canada, BMW Bank M4 DTM) şi Timo Glock (Germania, JiVS BMW M4 DTM) au terminat pe poziţiile a 12-a respectiv a 13-a. Glock a fost implicat într-o coliziune – fără a fi vina lui – la start cu Daniel Juncadella (Spania) şi Jake Dennis (Marea Britanie, ambii Aston Martin), care a dus la retrogradarea lui în pluton.

Joel Eriksson (Suedia) nu a putut lua startul în cursă din cauza unei probleme tehnice suferită de CATL BMW M4 DTM. Inginerii BMW Motorsport şi echipa au făcut tot ce au putut pentru a rezolva problema înainte de startul cursei, însă timpul nu a fost suficient.

Declaraţii după cursa de sâmbătă:

Jens Marquardt…

Citeste continuarea Aici