Reprezentanții Fiat Chrysler Automobiles au anunțat că Maserati este primul brand din cadrul acestui grup care va „împrumuta” tehnologia de conducere autonomă dezvoltată de BMW.

Președintele Fiat, John Elkann, a confirmat faptul că viitoarele modele Maserati vor dispune de tehnologie autonomă marca BMW. Un astfel de sistem ce va fi implementat este cel de asistență la conducere pe autostradă.

Totuși, Elkann nu a precizat anul în care această tehnologie va fi adoptată, nici modelele Maserati în dotarea cărora va intra. Cel mai probabil, oficialii constructorului italian de mașini de lux vor oferi în perioada imediat următoare detalii cu privire la parteneriatul strategic.

Fiat Chrysler Automobiles și BMW AG au început să colaboreze în domeniul vehiculelor autonome încă din august 2017, în cadrul unui consorțiu din care mai fac parte companii precum Mobileye sau Intel. Scopul comun al acestor branduri este accelerarea și eficientizarea procesului de dezvoltare a tehnologiei autonome destinate mașinilor.

Vremuri grele pentru Maserati

 

Citește și:

 

Preluarea acestor sisteme de la BMW ar putea revigora Maserati în viitorul apropiat, în condițiile în care compania traversează momentan o perioadă delicată. Vânzările sale au scăzut cu 32% în primele trei luni ale anului, iar cererea pe piața din China s-a redus drastic.

 

Sursa foto: The Car Spy, via Wikipedia

Citeste continuarea Aici