Polițiștii și inspectorii RAR au demarat o serie de controale în București, pentru a depista mașinile tunate care circulă neregulamentar. Potrivit Registrului Auto Român, în urma verificărilor din acest weekend, au fost acordate amenzi în valoare de peste 18.000 de lei și au fost retrase mai multe certificate de înmatriculare.

Inspectorii RAR și polițiștii de la Brigada Rutieră au pus ochii pe mașinile tunate care au sistemul de evacuare modificat. Numărul mare de plângeri primite în perioada recentă, de la cetățeni deranjați de zgomotul respectivelor autoturisme, a condus la demararea unor controale în Capitală.

Astfel, în acest weekend, polițiștii și inspectorii de la Registrul Auto Român au efectuat verificări spontane ale sistemelor de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, atât la mașini, cât și la motociclete. De asemenea, în fiecare caz, au fost controlate și sistemul de frânare, mecanismul de direcție și instalațiile de iluminare și semnalizare.

Reprezentanții RAR anunță, printr-o postare pe Facebook, că peste 70 de vehicule au fost controlate în acest weekend, în București. Verificările au condus la acordarea a 52 de sancțiuni contravenționale, care însumează peste 18.000 de lei, dar și la retragerea a 14 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemului de evacuare a noxelor, 25 pentru alte defecțiuni tehnice, iar…

Citeste continuarea Aici