Mai frumoasă decât o Mazda 3 nu poate să fie decât o versiune de circuit a hatchback-ului nipon. Iat-o! 

Citește și:

Mazda3 Skyactiv-X – preţuri în România

De ce și-a cumpărat fondatorul Koenigsegg o Mazda din 1992

În stilul specific, Mazda preferă să profite de elementul surpriză decât să se laude, iar Mazda 3 TCR este una dintre cele mai arătoase surprize din ultimul timp. În momentul lansării noi generații a hatchback-ului 3, producătorul a spus că nu are în plan să dezvolte o versiune de competiție a acestuia. Prin urmare, iată versiunea de competiție a noii Mazda 3! 

Aceasta a fost dezvoltată împreună cu specialiștii de la Long Road Racing, aceiași care s-au implicat și în dezvoltarea lui MX-5 Cup. Acronimul TCR din numele său indică aria competitivă pentru care această Mazda 3 s-a specializat: campionatul mondial de turisme. 

Pentru a se conforma regulamentului specific competițiilor de turisme, Mazda 3 TCR dispune de 350 CP (și 490 Nm) proveniți dintr-un motor turbo, de 2,0 litri, cu patru cilindri în linie. Puterea este transmisă roților față printr-o transmisie secvențială cu șase trepte, de la Sadev. Nu știm de cât timp are nevoie pentru a sprinta 0-100 km/h, însă Mazda a precizat că 3 TCR are o viteză maximă de 241 km/h. 

Și pentru că pe circuit decelerarea este mai importantă decât accelerația, Mazda 3 TCR vine echipată cu un sistem de frâne de la Brembo. Stabilitatea pe…

Citeste continuarea Aici