Mercedes-Benz va aprofunda parteneriatele cu furnizorii chinezi, deoarece adesea conduc Statele Unite și rivalii europeni în tehnologie cheie despre mașinile electrice și vehiculele autonome, a declarat directorul de achizitii al producătorului din Stuttgart.

Wilko Stark a spus că trecea către mașinile electrice și autonome depind foarte mult de celule acumulatorilor și de experința în autoturisme autonome din afara companiei.

Mercedes se va baza mai mult pe furnizorii săi pentru a-și asuma un rol de lider, precum și pentru a identifica potențialul de reducere al costurilor prin optimizarea proceselor.

Vom intesifica cercetarea furnizorilor chinezi. China este mai avansată decăt Statele Unite în mai multe domenii ale inovației digitale. a declarat Stark

China este o piață foarte importantă pentru Mercedes unde a văndut anul trecut nu mai puțin de 674.125 de autoturisme de lux.

În domeniul seriviciilor de conectivitate, chinezi sunt înaintea americanilor, nu avem de ales decat să ne aprofundăm relațiile cu acești furnizori.

Daimler se găndește, de asemenea, la o alianță mai amplă cu privire la baterii, având în vedere provocarea de a încerca să contractereze viitori concurenți.

Combinănd comenzile pentru componente pentru vehicule convenționale și electrice cu același furnizor, Mercedes speră să ajute baza furnizorilor să gestioneze tranziția  între aututorismele electrice și cele neelectrice.

Pe lângă, Stark a declarat că…

Citeste continuarea Aici