Consiliul Concurenței a lansat astăzi o platformă online dedicată șoferilor, prin care aceștia pot verifica prețurile benzinei și motorinei în cadrul principalelor lanțuri de stații de carburant din România. Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi îi va ajuta pe conducătorii auto să identifice cel mai bun raport cantitate-preț.

Monitorul Prețurilor pentru Carburanți, platformă lansată luni de către Consiliul Concurenței, pune la dispoziția șoferilor români o bază de date a celor mai mari lanțuri de benzinării de pe teritoriul țării noastre. Conducătorii auto pot consulta prețul carburantului la fiecare stație de pe traseul lor, indiferent dacă este vorba despre benzină (standard/premium), motorină (standard/premium) sau GPL.

În plus, aplicația Monitorul Prețurilor pentru Carburanți afișează pe hartă și stațiile de încărcare destinate mașinilor electrice.

 

Citește și:

 

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, susținea în luna februarie că noua aplicație va avea drept rezultat transparentizarea pieței: „Dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, astfel încât aceştia să poată alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate”.

Contractul pentru dezvoltarea…

Citeste continuarea Aici